☏ (+3 80 ) 50 318 58 50 ☏ (+3 80 ) 97 196 82 23 ☏ (+3 80 ) 99 508 33 91 ☏ (+3 80 ) 68 550 52 16 ✎edelweiss@emramor.com.ua
☏ (+3 80 ) 50 318 58 50 ☏ (+3 80 ) 97 196 82 23 ☏ (+3 80 ) 99 508 33 91 ☏ (+3 80 ) 68 550 52 16 ✎edelweiss@emramor.com.ua

Штучний камінь

Головна > Вироби з каменю > Штучний камінь

Стільниці зі штучного каменю

Штучний камінь – це гарний і практичний матеріал. Він підходить для виробництва кухонних стільниць, барних стійок, обідніх столів, підвіконь і ванних кімнат. Але, перш ніж ви купите кам’яну стільницю або замовте обробку інтер’єру штучним каменем, важливо знати, що “штучний камінь” – ця дуже загальна назва. По складу, якості і ціні матеріал може бути різним.

З чого зроблений штучний камінь.

До складу штучного каменю входить три основні види наповнювача.

– Перший, найголовніший, надає твердість, міцність і зовнішню подібність з натурального каменю. Це мінеральний наповнювач або частки з натурального каменю.

– Другою грає роль єднального компонента і робить матеріал гнучкішим, зручнішим в обробці. Це полімерні, полиэфирные і акрилові смоли.

– І третій допоміжний – це фарбувальні пігменти. Бувають натуральні або синтетичні. Вони надають красу, колір і подібність з натурального каменю.

Чим вище в камені відсоток першої складової, тим міцніше, але і дорожче камінь. Виходячи з цього, штучні камені ділять на композити і агломерати.
Види штучного каменю. Композити і агломерати.

Найміцніший камінь – це кварцевий агломерат. У його складі більше 90 відсотків – натуральний кварц, кварцевий пісок, мармурова, гранітна крихта. Решта – єднальні полімерні смоли і фарбувальні пігменти. Кварцеві стільниці досить поширені в Європі і коштують досить дорого.

Так само багато хто використовує, так звані, композити – композитні матеріали на базі акрилових з’єднань і мінерального наповнювача – оксиду алюмінію. Зверніть увагу, що для кухні, зон з підвищеними вимогами до експлуатації, підходить камінь, в якому тверді мінерали (мінеральний наповнювач) повинен складати не менше 60-70 відсотків

Кварцевий агломерат

Залежно від виробника, кварцевий камінь складається з 92-95% натурального природного кварцу і 5-8 % доводиться на єднальні речовини: полиэфирные смоли, мінеральні барвники, декоративні добавки. Такий склад кварцевого агломерату забезпечує кам’яним стільницям одно з найважливіших експлуатаційних якостей – високу міцність.

Виготовляють його за допомогою вібропресування у вакуумі при високій температурі. В результаті отримуємо плиту, з якої на каменеобробних верстатах з алмазними дисками отримують готові вироби. Ширина плити, залежно від виробника, варіюється від 3040 до 3250 мм, а висота – від 1430 до 1590 мм, що дозволяє в деяких випадках виготовляти з кварцу кам’яні стільниці без стиків.

Акрилові композити. Стільниці з акрилового каменю.

Для кухні підходить листовий композитний камінь з відсотковим вмістом мінерального наповнювача, гідроксиду алюмінію, не менше 60-70%. Як армуючий елемент використовуються акрилові смоли. Такі композитні камені мають досить високу міцність, зносостійкість, застосовуються у виробництва кухонних стільниць. Камінь дозволяє створювати гладкі безшовні поверхні. З нього виготовляють раковини і миття для кухні. Це гігієнічно і довговічно.

Почніть свій проект з нами!